Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20410
Title: Залежність між темпераментом та наявністю синдрому хронічної втоми
Authors: Криворотько, К.І.
Keywords: темперамент
синдром хронічної втоми
Issue Date: 16-May-2018
Publisher: Харківський національний медичний університет
Citation: Криворотько К. І. Залежність між темпераментом та наявністю синдрому хронічної втоми / К. І. Криворотько // Фізіологія – медицині, фармації та педагогіці: актуальні проблеми та сучасні досягнення : V Всеукраїнська наукова конференція студентів та молодих вчених з фізіології з міжнародною участю, Харків, 16 травня 2018 р. / ред. колегія: Д. І. Маракушин [та ін.]. – Харків, 2018. – С. 58.
Abstract: У сильного неврівноваженого та врівноваженого інертного, слабкого рухливого типів синдрому хронічної втоми не було виявлено приблизно в однакової кількості людей (33% - 38%). Найбільша кількість синдрому хронічної втоми було виявлено у сильного неврівноваженого типу, а найбільша схильність була виявлена у слабкого рухливого типу. Найменша кількість синдрому хронічної втоми було виявлено у сильного врівноваженого рухливого типу. Усі показники сильного врівноваженого інертного типу коливались в однакових межах.
Description: Синдром хронічної втоми (СХВ) (1, 2) це одна з найбільш розповсюджених патологій теперішнього часу (2). Її розвиток пов’язаний з особливостями сучасного світу, якістю життя людини в розвинених містах, незадовільним санітарно-екологічним становищем та надмірним емоційно-психічним навантаженням (3). У світовому масштабі СХВ страждає приблизно 2.6% всього населення, слід зазначити, що до захворювання більш схильні жінки та дівчата (від 18 до 45 років) (3, 4, 5). Таким чином, ураховуючи велику розповсюдженість СХВ серед молоді дане обстеження є актуальним. Мета дослідження. Встановити залежність між типом нервової системи та наявністю чи схильністю до СХВ у студентів-медиків 2 курсу Харківського національного медичного університету.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20410
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Конф.тези-15-Криворотько.pdf642,05 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.