Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20380
Title: Дослідження показників зовнішнього дихання студентів-медиків як критеріїв стану здоров'я
Authors: Стоян, А.О.
Keywords: показники зовнішнього дихання
студенти-медики
Issue Date: 16-May-2018
Publisher: Харківський національний медичний університет
Citation: Стоян А. О. Дослідження показників зовнішнього дихання студентів-медиків як критеріїв стану здоров'я / А. О. Стоян // Фізіологія – медицині, фармації та педагогіці: актуальні проблеми та сучасні досягнення : V Всеукраїнська наукова конференція студентів та молодих вчених з фізіології з міжнародною участю, Харків, 16 травня 2018 р. / ред. колегія: Д. І. Маракушин [та ін.]. – Харків, 2018. – С. 80.
Abstract: Результати дослідження дозволили виявити, що 68,5% студентів (до і після фізичного навантаження), які брали участь у дослідженні, мають позитивний показник хвилинного об’єму дихання, який відповідає нормі. Було також встановлено, що при фізичному навантаженні збільшується кількість студентів у яких показники вентиляції легень були нижче норми. Це може свідчити про те , що серед студентської молоді є такі, на яких профілактичній медицині потрібно звернути увагу. Можна вважати, що дослідження такого показника як ХОД можна використовувати як критерій визначення стану здоров’я, особливо при застосуванні фізичного навантаження, що вказує на подальшу перспективу розвитку даного дослідження.
Description: Вивчення показників зовнішнього дихання в якості критеріїв оцінки стану здоров'я є дуже актуальною темою, тому що функціональна система дихання є однією з систем життєзабезпечення , від діяльності якої залежать адаптивні можливості організму до фізичних та психоемоційних впливів, що є надзвичайно важливим для сучасної людини. Одним із важливих показників, від яких залежить суб’єктивний та об’єктивний стан здоров'я людини, є хвилинний об'єм дихання (ХОД), а також пов'язане з ним максимальне споживання кисню. Дане дослідження є особливо актуальним серед студентів, так як вивчення показників ХОД, як показника зовнішнього дихання, надає можливість об'єктивно оцінювати зміни фізіологічної активності студентів-медиків в період активного фізичного навантаження і в стані відносного спокою, що вказує на перспективу включення цього показника до критеріїв, що визначають стан здоров'я.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20380
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Конф.тези-29-Стоян.pdf634,25 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.