Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20369
Title: Особливості психоемоційного стану студентів-медиків у період сесії
Authors: Сєнна, Д.В.
Keywords: психоемоційний стан
студенти-медики
Issue Date: 16-May-2018
Publisher: Харківський національний медичний університет
Citation: Сєнна Д. В. Особливості психоемоційного стану студентів-медиків у період сесії / Д. В.Сєнна // Фізіологія – медицині, фармації та педагогіці: актуальні проблеми та сучасні досягнення : V Всеукраїнська наукова конференція студентів та молодих вчених з фізіології з міжнародною участю, Харків, 16 травня 2018 р. / ред. колегія: Д. І. Маракушин [та ін.]. – Харків, 2018. – С. 77.
Abstract: За неділю до початку сесії емоційний стан у студентів 2-го курсу медичного факультету визначався як середньо-тривожний з тенденцією до зростання рівня тривоги, що свідчить про поступове порушення нормального психологічного стану. Кількість студентів з високим рівнем тривожності переважала над кількістю студентів з середнім рівнем тривожності з тенденцією до зниження, що також свідчить про несприятливий емоційний фон. Груп з дуже високим рівнем тривоги, що відносило б цих студентів до групи ризику нервового зриву, виявлено не було. Також не було виявлено студентів з дуже низьким рівнем тривоги, щоб свідчило про їх перевтому та активовану захисну реакцію. Переважна більшість студентів з усіх трьох груп відзначили, що вони відчувають сильний страх, коли ідуть на іспит. Особливо це відзначила жіноча частина учасників експерименту, що може свідчити про патологічну основу їх страху. Чоловіча частина учасників експерименту також оцінила свої відчуття страху перед екзаменом високими балами, але у межах норми, необхідної для адаптації та продуктивної діяльності. Рекомендаціями для покращення психологічного стану студентів у період сесії є: рівномірне фізичне навантаження та збалансоване харчування; психологічні тренування, на яких студенти могли б висловлювати свої почуття; створення ситуацій схожих за емоційним забарвленням на процес складання іспиту для попере днього тренування та звикання.
Description: Студенти кожні півроку складають іспити і часто це призводить до порушень в функціонуванні систем організму, перевтоми, нервових зривів. Це обумовлено не тільки високою напругою під час підготовки до складання іспитів, але і патологічним страхом перед екзаменом, який є досить поширеним у всіх країнах світу. (2) Підтвердженням поширеності цієї проблеми є велика кількість публіцистичних статей про подолання хвилювання перед екзаменом у Інтернеті, написаних різними мовами для студентів та школярів різної національності. (3) Таким чином, ураховуючи значну поширеність проблеми відчуття страху та хвилювання перед іспитом серед студентів та школярів це дослідження є актуальним. Мета дослідження. Провести аналіз психофізіологічного стану студентів у передсесійний період та визначити рівень страху складання іспитів.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20369
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Конф.тези-27-Сенна.pdf636,13 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.