Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/19323
Title: 2-х річний катамнез пацієнтів на мозковий інсульт (МІ) та транзиторні ішемічні атаки (ТІА) атеротромботичного ґенезу
Authors: Лапшина, Ірина Олександрівна
Keywords: ішемічний мозковий інсульт
атеротромбоз
вторинна профілактика
Issue Date: 16-Mar-2018
Publisher: ХНМУ
Citation: Лапшина І. О. 2-х річний катамнез пацієнтів на мозковий інсульт (МІ) та транзиторні ішемічні атаки (ТІА) атеротромботичного ґенезу / І. О. Лапшина // Університетська клініка: патологія судин з позицій поліпрофільного підходу : матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю, Харків, 16 березня 2018 р. – Харків, 2018. – С. 60–61.
Abstract: Серцево-судинні епізоди розвинулися у тих хворих, у яких було 2 і більше факторів ризику, найчастіше це були: артеріальна гіпертензія, цукровий діабет, куріння, абдомінальний тип ожиріння. На розвиток повторних серцево-судинних епізодів впливають лікувальні заходи, які здійснюються в межах вторинної профілактики. Спостереження за групою хворих показало, що призначення адекватної медикаментозної терапії (антиагреганти, гиполіпідемічні та антигіпертензивні засоби) впливає на частоту розвитку серцево-судинних ускладнень.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/19323
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра неврології № 2



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.