Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/12042
Title: Роль визначення генетичних маркерів та рівня апеліна у хворих на остеоартроз на тлі ожиріння в клінічній практиці
Authors: Пасієшвілі, Людмила Михайлівна
Терешкін, Константин Ігорович
Issue Date: 5-Nov-2015
Citation: Пасієшвілі Л. М. Роль визначення генетичних маркерів та рівня апеліна у хворих на остеоартроз на тлі ожиріння в клінічній практиці / Л. М. Пасієшвілі, К. І. Терешкін // Хронічні неінфекційні захворювання: заходи профілактики і боротьби з ускладненнями : матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю, Харків, 5 листопада 2015 року / за ред. Г. Д. Фадєєнко [та ін.]. – Харків, 2015. – С. 210.
Abstract: У хворих з ДОА на тлі ОЖ, відзначається підвищення рівня адипокіна–апеліна, однією з функцій якого є катаболізм хрящової тканини. Дослідження генетичних маркерів може використовуватися для проведення діагностики з метою виявлення осіб, схильних до ризику виникнення тяжких ускладнень, що могло б допомогти своєчасно виділити групу хворих, які дадуть позитивну відповідь на терапію, від осіб для яких дане лікування могло бути небажаним або шкідливим. Своєчасна оцінка взаємозв‘язку між усіма визначеними показниками має велике значення для клінічної практики, розробки і виробництва нових ліків і методів лікування захворювань кісткової тканини, прогнозуванню тяжкості перебігу захворювання та профілактики виникнення ускладнень та інвалідізації населення.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/12042
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра загальної практики – сімейної медицини та внутрішніх хвороб

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
пасиешвили.pdf375,96 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.