Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/11723
Title: Копептин та MRproADM у хворих на гострий інфаркт міокарда залежно від наявності ожиріння
Authors: Єрмак, Олександра Сергіївна
Keywords: гострий інфракт міокарда
ожиріння
MRproADM
копептин
Issue Date: 11-Sep-2015
Citation: Єрмак О. С. Копептин та MRproADM у хворих на гострий інфаркт міокарда залежно від наявності ожиріння / О. С. Єрмак // Цукровий діабет як інтегральна проблема внутрішньої медицини : матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю, присвяченої 210-річчю з дня заснування ХНМУ та пам’яті проф. В. М. Хворостиники, Харків, 11 вересня 2015 р. – Харків, 2015. – С. 37.
Abstract: Актуальність проблеми. Протягом багатьох років провідною нозологічною формою в структурі ішемічної хвороби серця (ІХС) залишається гострий інфракт міокарда (ГІМ), перебіг якого значно ускладнюється наявністю коморбідної патології у вигляді ожиріння (ОЖ). Дисбаланс роботи вазоконстрикторної і вазодилатаційної систем, представленних копептином і MRproADM у пацієнтів з ГІМ і супутнім ОЖ відіграє велику драматичну роль у прогресуванні цих захворювань. Мета дослідження - оцінити зміни вазоконстрикторних та вазодилятаторних систем на підставі вивчення копептину і MRproADM у хворих з ГІМ залежно від наявності ОЖ. Висновки. Наявність ОЖ супроводжується зростанням активності як маркера вазоконстрикції – копептину, так і показника вазодилатації – MRproADM у хворих на ГІМ. У хворих на ГІМ та супутнє ОЖ визначається гіперактивність копептину порівняно з MRproADM, що свідчить на користь переважання вазоконстрикторної активності.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/11723
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра внутрішньої медицини № 2 і клінічної імунології та алергології ім. ак. Л.Т. Малої

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ЄрмакОС-Харків.doc32,5 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.