Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10403
Title: Дослідження якості зорової перцепції студентів-медиків в умовах хронічного психоемоційного стану тривоги
Authors: Зіновьєв, І.Е.
Григорова, М.В.
Сокол, Олена Миколаївна
Keywords: перпепція
студенти-медики
тривога
працездатність
Issue Date: 12-May-2015
Publisher: Харківський національний медичний університет
Citation: Зіновьєв І. Е. Дослідження якості зорової перцепції студентів-медиків в умовах хронічного психоемоційного стану тривоги / І. Е. Зіновьєв, М. В. Григорова, О. М. Сокол // Фізіологія медицині, фармації та педагогіці: «Актуальні проблеми та сучасні досягнення» : тези доповідей ІI Всеукраїнської студентської наукової конференції з фізіології з міжнародною участю, Харків, 12 травня 2015 р. – Харків, 2015. – С. 24–25.
Abstract: Останнім часом збільшується увага до збереження здоров’я молоді, яка навчається, та попередження захворювань, пов’язаних, насамперед, з перевантаженням центральної нервової системи. Велика кількість наукових робіт, присвячених здоров’ю школярів та студентів, звертає увагу на те, що навчання пред’являє значні вимоги до організму підлітків, що нерідко не відповідають їх фізіологічним можливостям, які знижені внаслідок зменшення фізичної активності, порушення режиму праці та відпочинку. Навчання в університеті припадає на період соціально-психологічної адаптації молоді в умовах інформаційно-аналітичних і емоційних навантажень на фоні гіподинамії. Проблема хронізації психоемоційного стану тривоги студентів-медиків перших років навчання є актуальною для напрямку програм щодо до збереження здоров’я молоді.
Description: Аналіз якості зорової перцепції у динаміці спостереження зросту особистісної і ситуативної тривожності в умовах інформаційно-аналітичних і емоційних навантажень навчального процесу дозволив зробити наступні висновки: по-перше, ефективність роботи зорового аналізатора достовірно залежить від рівня особистісної і ситуативної тривожності; по-друге, інтелектуальні навантаження студентів-медиків в умовах дефіциту часу та зниження якості зорового сприйняття інформації призводять до хронізації психоемоційного стану тривоги, що є підґрунтям розвитку депресії.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10403
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10.pdf215,12 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.