Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10082
Title: Гострий коронарний синдром: порушення імунних процесів, метаболізм ліпідів, білків і предиктори запалення
Authors: Шушляпін, Олег Іванович
Шелест, Олексій Миколайович
Борзова, Олена Юріївна
Ринчак, Петро Іванович
Keywords: ішемічна хвороба серця
гострий інфаркт міокарда
імунозапалення
ліпідний обмін
обмін білків
лікування
Issue Date: Apr-2015
Citation: Гострий коронарний синдром: порушення імунних процесів, метаболізм ліпідів, білків і предиктори запалення / O. І. Шушляпін, O. M. Шелест, O. Ю. Борзова, П. І. Ринчак // Здоров’я України. – 2015. – Квітень (№ 2 (39)). – С. 62–63.
Abstract: Важліво дотримуватися положень, схвалених міжнародною кардіологічною практикою: - Лікарі загальної практики призначають статини хворим, що перенесли гострий коронарний синдром; - Хворі схильні до постійного лікування, якщо препарати призначаються ним відразу після вилучення із стаціонару; - Терапія статинами не повинна припинятися в період гострого коронарного синдрому, а також не повинне бути зміни препарату або зменшення його дози; - Заразом вирішується питання про вибір конкретного препарату з групи статинів, особливо у разі відсутності порушень у ліпідному обміні; - Доза препарату не може бути нижче середньою для осіб без порушень ліпідного обміну (наприклад, симвастатин 20 мг/добу) і повинна бути високою за наявності порушень в ліпідному спектрі; - На даний час накопичено достатнє число фактів для впровадження стандартів лікування гострого коронарного синдрому в режимі раннього призначення статинотерапії як методу для прискореної стабілізації критичної поразки судин і системних імунних і запальних реакцій організму.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10082
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 2 і клінічної імунології та алергології ім. ак. Л.Т. Малої

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гострий коронарний синдром.doc107,5 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.