Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10403
Назва: Дослідження якості зорової перцепції студентів-медиків в умовах хронічного психоемоційного стану тривоги
Автори: Зіновьєв, І.Е.
Григорова, М.В.
Сокол, Олена Миколаївна
Теми: перпепція
студенти-медики
тривога
працездатність
Дата публікації: 12-тра-2015
Видавництво: Харківський національний медичний університет
Бібліографічний опис: Зіновьєв І. Е. Дослідження якості зорової перцепції студентів-медиків в умовах хронічного психоемоційного стану тривоги / І. Е. Зіновьєв, М. В. Григорова, О. М. Сокол // Фізіологія медицині, фармації та педагогіці: «Актуальні проблеми та сучасні досягнення» : тези доповідей ІI Всеукраїнської студентської наукової конференції з фізіології з міжнародною участю, Харків, 12 травня 2015 р. – Харків, 2015. – С. 24–25.
Короткий огляд (реферат): Останнім часом збільшується увага до збереження здоров’я молоді, яка навчається, та попередження захворювань, пов’язаних, насамперед, з перевантаженням центральної нервової системи. Велика кількість наукових робіт, присвячених здоров’ю школярів та студентів, звертає увагу на те, що навчання пред’являє значні вимоги до організму підлітків, що нерідко не відповідають їх фізіологічним можливостям, які знижені внаслідок зменшення фізичної активності, порушення режиму праці та відпочинку. Навчання в університеті припадає на період соціально-психологічної адаптації молоді в умовах інформаційно-аналітичних і емоційних навантажень на фоні гіподинамії. Проблема хронізації психоемоційного стану тривоги студентів-медиків перших років навчання є актуальною для напрямку програм щодо до збереження здоров’я молоді.
Опис: Аналіз якості зорової перцепції у динаміці спостереження зросту особистісної і ситуативної тривожності в умовах інформаційно-аналітичних і емоційних навантажень навчального процесу дозволив зробити наступні висновки: по-перше, ефективність роботи зорового аналізатора достовірно залежить від рівня особистісної і ситуативної тривожності; по-друге, інтелектуальні навантаження студентів-медиків в умовах дефіциту часу та зниження якості зорового сприйняття інформації призводять до хронізації психоемоційного стану тривоги, що є підґрунтям розвитку депресії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/10403
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
10.pdf215,12 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.