Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/934
Назва: Хірургічне лікування важких форм гострого панкреатиту: оцінка результатів та критерії прогнозу
Автори: Робак, Всеволод Ігорович
Теми: важкі форми гострого панкреатиту
ураження заочеревинної клітковини
оцінення тяжкості стану хворого
критерії прогнозу перебігу гострого панкреатиту
Дата публікації: 2012
Бібліографічний опис: Робак В. І. Хірургічне лікування важких форм гострого панкреатиту: оцінка результатів та критерії прогнозу : автореф. дис. … канд. мед. наук : 14. 01. 03 – Хірургія / В. І. Робак ; Харк. нац. мед. ун-т. – Харків, 2012. – 19 с.
Короткий огляд (реферат): Метою роботи було покращення результатів хірургічного лікування хворих на важкі форми гострого панкреатиту на підставі визначення діагностичних критеріїв характеру ураження підшлункової залози та заочеревинної клітковини й індивідуалізованого прогнозу перебігу захворювання. Робота базується на аналізі результатів хірургічного лікування 125 хворих на важкі форми гострого панкреатиту. Виявлено, що найглибші зміни гомеостазу виникають у хворих на інфікований панкреонекроз з ураженням заочеревинної клітковини. При цьому чим більш важкий стан хворого, тим більше його клініко-лабораторні показники відхиляються від правила золотого перетину. Доведено, що шкала оцінювання стану хворого на гострий сепсис об’єктивно відображає стан хворого на важку форму гострого панкреатиту, а показник інтоксикації достовірно віддзеркалює характер ураження підшлункової залози та заочеревинної клітковини та об'єктивно відображає стан хворого в ранній післяопераційний період. Визначено клініко-лабораторні маркери несприятливого перебігу важкої форми гострого панкреатиту. На підставі отриманих даних, за допомогою показника інтоксикації та оцінення тяжкості стану за шкалою оцінювання стану хворого на гострий сепсис розроблено та запропоновано математичну модель індивідуалізованого прогнозу інфікованого панкреонекрозу та способи прогнозування перебігу панкреатогенного перитоніту в післяопераційний період.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/934
Розташовується у зібраннях:Автореферати дисертацій. Хірургія
Наукові праці. Кафедра загальної хірургії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
АРЕФ окончательно.doc212,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.