Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29417
Назва: Ключ до успіху в ендодонтії (частина 2)
Автори: Назарян, Розана Степанівна
Фоменко, Юлія Володимирівна
Щебликіна, Наталія Альбертівна
Колєсова, Тамара Олексіївна
Голік, Наталья Володимирівна
Білоус, Аліна Сергіївна
Сухоставець, Олена Володимирівна
Теми: корені
кореневі канали
порожнина зуба
додаткові кореневі канали
Дата публікації: 2019
Видавництво: ХНМУ
Бібліографічний опис: Ключ до успіху в ендодонтії (частина 2) / Р. С. Назарян, Ю. В. Фоменко, Н. А. Щебликіна, Т. О. Колєсова, Н. В. Голік, А. С. Білоус, О. В. Сухоставець // Експериментальна та клінічна стоматологія. – 2019. – № 1/2 (06/07). – С. 31–37.
Короткий огляд (реферат): Різноманітність варіантів ендодонтичної будови зубів потребує ретельного поглибленого вивчення особливостей анатомії та морфології кореневого каналу, що дає можливість перед тим, як починати лікування, оцінити об’єм та складність майбутнього ендодонтичного втручання, скласти прогноз результату лікування і передбачити можливі ускладнення. Для об’єктивної оцінки анатомо-морфологічних особливостей кореневої системи зуба основним методом є рентгенівське дослідження. Мета дослідження. Проаналізувати різноманітні варіанти анатомічної будови коренів і кореневих каналів зубів нижньої щелепи за даними джерел літератури і по рентгенограмам власних спостережень. Матеріали і методи дослідження. Були проаналізовані варіанти анатомічних та морфологічних особливостей будови коренів і кореневих каналів зубів нижньої щелепи за даними джерел літератури і 405 рентгенівських знімків власних спостережень. Результати дослідження. Наведені у статті відомості дозволяють поглибити знання клініциста щодо розміру та форми порожнини зуба, анатомії коренів та кореневих каналів, наявності додаткових каналів, а також ступеня вигину кореневого каналу та правильно обрати методику обробки каналу і необхідний інструментарій. Частіше за все повноцінна обробка кореневого каналу на всю довжину залежить від ступеню його викривлення і його розташування. Аналіз анатомо-морфологічних особливостей коренів і кореневих каналів зубів нижньої щелепи по рентгенограмам дозволяє виявити як загальні ознаки, так і приватну анатомію окремого зуба. Тому для оцінки можливих особливостей будови кореневої системи зуба необхідно використовувати всі наявні інструменти і апарати, а також рентгенівські методи, комп’ютерну томографію та операційний ендодонтичний мікроскоп.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29417
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра стоматології дитячого віку та імплантології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
31-Текст статті-62-1-10-20210324.pdf767,97 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.