Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/18782
Назва: Морфо–фізіологічні аспекти реакцій церебральної гемодинаміки при пошкодженнях лицьового черепа
Автори: Грирогорова, Аліна Олександрівна
Бабій, Леся Миколаївна
Савченко, Андрій Анатолійович
Шкляр, Антон Сергійович
Мухіна, Тетяна Сергіївна
Теми: Пошкодження лицьового черепа
Ускладнений перебіг
профілактика
судинно-рефлекторні реакції центрального генезу
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Морфо–фізіологічні аспекти реакцій церебральної гемодинаміки при пошкодженнях лицьового черепа / А. О. Григорова, Л. М. Бабій, А. А. Савченко, А. С. Шкляр, Т. С. Мухіна // Хірургія Донбасу. – 2017. – Т. 6, № 2. – С. 19–25.
Короткий огляд (реферат): Морфо–фізіологічні аспекти реакцій церебральної гемодинаміки при пошкодженнях лицьового черепа. У порівняльному аспекті, на етапах клінічного моніторингу визначені достовірні патерни судинно–рефлекторних реакцій та їх сонографічних індикаторів для стратифікації ризику ускладненого перебігу пошкоджень лицевого черепа. Клініко–інформаційний аналіз функціональних розладів кровоплину виявив, що судинно–рефлекторні реакції у пацієнтів з пошко-дженнями лицьового черепа мають диференційно–діагностичне та прогностичне значення. З клінічної точки зору це пояснюється спільністю нейро–рефлекторних та гемодинамічних реакцій судин головного мозку та лицьового черепа, що і визначає особливості кровозабезпечення м’яких тканин та сполучної тканини безпосередньо у місці пошкодження та у зоні перелому.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/18782
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2017_ХД_6_2_2_Морфо–фізіологічні аспекти....pdf2,32 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.