Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/1829
Назва: Дослідження впливу споживання харчових продуктів з генетично модифікованими компонентами на біохімічні показники крові в умовах хронічного гастроентероколіту
Автори: Коробчанский, Владимир Алексеевич
Коробчанський, Володимир Олексійович
Korobchanskyi, Volodymyr
Герасименко, Ольга Игоревна
Герасименко, Ольга Ігорівна
Gerasymenko, Olga
Горбач, Татьяна Викторовна
Иваненко, Тамара Александровна
Дата публікації: 2012
Видавництво: УГНИИ
Бібліографічний опис: Дослідження впливу споживання харчових продуктів з генетично модіфікованими компонентами на біохімічні показники крові в умовах хронічного гастроентероколіту / В. О. Коробчанський, О. І. Герасименко, Т. В. Горбач, Т. О. Іваненко // Экология и техногенная безопасность. Охрана водного и воздушного бассейнов. Утилизация отходов : сб. науч. трудов XX юбилейной международной научно-технической конференции, Бердянск, 11–15 июня 2012 г. – Харьков, 2012. – С. 523–530.
Короткий огляд (реферат): Вивчалися біохімічні зміни в сироватці крові щурів з хронічним гастроентероколітом при вживанні генетично модифікованої сої. Показано, що при використанні у харчуванні генетично модифікованих продуктів відзначаються специфічні зміни в білковому спектрі сироватки крові. Одержані дані про активацію процесів гниття в кишечнику, змінюванню метаболізму в гепатоцитах. Виявлено відсутність токсичної дії трансгенних продуктів на нирки піддослідних тварин.
Biochemical changes in blood serum at rats with chronic gastroenterocolitis during the use of genetically modified soyа bean were studied. It is shown, that at use in a feed of genetically modified products specific changes in an albuminous spectrum of blood serum are marked. The data on activation of processes of rotting in an intestines, change of a metabolism in hepatocytes are received. It was revealed absence of toxic action of transgenic food products on kidneys of experimental animals.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/1829
ISBN: 978-966-8855-83-2
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра внутрішніх та професійних хвороб
Наукові праці. Кафедра гігієни та екології № 1
Наукові праці. НДІ гігієни праці та профзахворювань ХНМУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ГМО статья Щелкино 12.pdf129,22 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.