Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32869
Title: Комбіноване ендоваскулярне та хіміотерапевтичне лікування пацієнтки з істинним прирощенням плаценти (опис клінічного випадку)
Authors: Паращук, Юрій Степанович
Каліновська, Ольга Іванівна
Сафонов, Роиан Анатолійович
Сафонова, И.М.
Keywords: істинне прирощення плаценти
ендоваскулярне лікування
хіміотерапевтичне лікування
консервативне лікування
емболізація маткових артерій
2023у
Issue Date: 2023
Citation: Комбіноване ендоваскулярне та хіміотерапевтичне лікування пацієнтки з істинним прирощенням плаценти (опис клінічного випадку) / Ю. С. Паращук, О. І. Каліновська, Р. А. Сафонов, И. М. Сафонова // Досвід застосування ендоваскулярних операцій в акушерсько-гінекологічній практиці України : збірник наукових праць з нагоди 30 річчя Національної академії медичних наук України. ─ Київ ; Вінниця, 2023. ─ С. 358–366.
Abstract: Описано випадок клінічного спостереження та консервативного лікування в післяпологовому періоді у хворої з істинним прирощенням плаценти. Для консервативного лікування в післяпологовому періоді запропоновано використання емболізації маткових артерій з метою профілактики та запобігання можливої маткової кровотечі та кількох курсів хіміотерапії під контролем клініко-лабораторних показників і ультразвукового дослідження. Успішне завершення лікування (інструментальне вишкрібання порожнини матки та видалення плаценти) через 43 дні після пологів, відновлення менструального циклу та збереження матки дає позитивні перспективи в плані репродуктивного здоровʼя
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32869
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра акушерства та гінекології № 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
КОМБІНОВАНЕ ЕНДОВАСКУЛЯРНЕ ТА ХІМІОТЕРАПЕВТИЧНЕ ЛІКУВАННЯ.docx22,18 kBMicrosoft Word XMLView/Open
Книга.docx19,73 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.