Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32808
Title: Зайва вага під час війни
Authors: В'юн, Тетяна Іванівна
Марченко, Анастасія Сергіївна
Загорулько, Ярослава Олександрівна
Дроздова, Неля Ігорівна
Keywords: кортизол
зайва вага
стрес
хронічний стрес
голод
2023у
Issue Date: 2-Nov-2023
Publisher: sci-conf.com.ua
Citation: Зайва вага під час війни / Т. І. В’юн, А. С. Марченко, Я. О. Загорулько, Н. І. Дроздова // Global science – prospects and innovations : Proceedings of III International Scientific and Practical Conference, Liverpool, UK, 2─4 November 2023 / sci-conf.com.ua. – Liverpool, 2023. – P. 64─65.
Abstract: Питання стрімкого набору ваги стояло ще під час пандемії коронавірусу, а під час війни набуло ще більшої актуальності. На сьогодні лікарі-ендокринологи фіксують ще більше випадків стрімкого набору ваги за останній рік. Ця статистика стосується не тільки дорослих, але й підлітків. Основною причиною є сильний стрес. Стрес – це швидка природня реакція організму, після якої людина швидко відновлюється. Це не стосується хронічного стресу. Кортизол, який виділяється, накопичується в організмі, і людина відчуває голод. Звідси беруться постійні перекуси, і, як наслідок, зайва вага. Зайва вага – це клінічний діагноз, який говорить нам про надмірне накопичення жиру в організму, що, в свою чергу, може призвести до супутніх захворювань або ускладнень. Наприклад, у людини може розвинутись цукровий діабет 2 типу, гіпертонія, підвищитись холестерин, який викликає атеросклероз. Також люди з ожирінням стикаються з проблемами опорно-рухової, серцево-судинної системи.
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32808
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра загальної практики – сімейної медицини та внутрішніх хвороб

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
В'юн Марченко Загоруйко Дроздова.pdf907,97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.