Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29630
Назва: Механізми впливу незбалансованого харчування в формуванні структурно-функціональних зрушень в печінці вагітних щурів
Автори: Кузнецова, Мілена Олександрівна
Сулхдост, Інна Олександрівна
Кузнецова, Ірина Костянтинівна
Теми: морфофункціональний стан печінки
раціон з дефіцитом поживних речовин
печінка
вагітні щури
Дата публікації: жов-2021
Бібліографічний опис: Кузнецова М. О. Механізми впливу незбалансованого харчування в формуванні структурно-функціональних зрушень в печінці вагітних щурів Mechanisms of influence of unbalanced nutrition in the formation of structural and functional shifts in the liver of pregnant rats» / М. О. Кузнецова, І. О. Сулхдост, І. К. Кузнецова // Патологічна фізіологія – охороні здоров’я України : VIII Національний конгрес, патофізіологів України, присвячений 120-річчю Одеської патофізіологічної школи, м. Одеса, 6–8 жовтня 2021 р. – Одеса, 2021. – С. 125–127.
Короткий огляд (реферат): Відмічене зростання питомої ваги захворювань печінки в структурі захворюваності та смертності від патології ШКТ. Особливе занепокоєння серед лікарів, викликає той факт, що почастішала кількість випадків ураження гепатобіліарної системи серед вагітних жінок. Вживання раціону з недостатнім вмістом поживних речовин під час вагітності має негативний вплив на морфофункціональний стан печінки щурів, що проявлялось збільшенням регенераторної активності органу, дисліпідемією і зниженням глікогену в тканинах та своєю чергою, вказувало на інтенсивне ушкодження печінки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29630
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра загальної та клінічної патофізіології імені Д.О. Альперна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КОНГР.Кузнецова.docx16,52 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.