Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29408
Title: Порівняльне вивчення протизапальної, анальгетичної та противиразкової дії екстракту грибів лисички звичайної (cantharellus cibarius) та екстракту грибів шиітаке (lentinus edodes) в екперименті
Authors: Єрмоленко, Тамара Іванівна
Паутіна, Олена Ігорівна
Руда, Наталія Григорівна
Keywords: протизапальна дія
анальгетична дія
противиразкова активність
екстракт грибів лисичок
Issue Date: Jun-2021
Citation: Єрмоленко Т. І. Порівняльне вивчення протизапальної, анальгетичної та противиразкової дії екстракту грибів лисички звичайної (cantharellus cibarius) та екстракту грибів шиітаке (lentinus edodes) в екперименті / Т. І. Єрмоленко, Н. Г. Руда, О. І. Паутіна // Актуальні проблеми сучасної медицини : Вісник Української медичної стоматологічної академії. – 2021. – T. 21, № 2 (74). – С. 135–141.
Abstract: Гриби особливо цінуються не тільки за їх харчову цінність і біологічну доступність, але і за їх лікувальні властивості. Набули актуальності наукові дослідження сфокусовані на вивченні лікарських засобів, виготовлених з природних сполук, в тому числі виділених з ряду видів грибів. Мета. Порівняльне вивчення протизапальної, аналгетичної та противиразкової дії екстрактів грибів шиітаке та грибів лисичок звичайних в експерименті на щурах.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29408
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра фармакології та медичної рецептури

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Єрмоленко Т.І._Укр._Лисички 26.05.21.docx56,26 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.