Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/2810
Назва: Дослідження поліморфних варіантів Т174М та М235Т гена ангіотензиногене у мешканців Харківської області
Автори: Волобуєва, І.А.
Гречаніна, Ю.Б.
Здибская, О.П.
Теми: артеріальна гіпертензія
Дата публікації: 2012
Бібліографічний опис: Дослідження поліморфних варіантів Т174М та М235Т гена ангіотензиногене у мешканців Харківської області / І.А. Волобуєва, Ю.Б. Гречанина, О.П. Здибська // Архів клінічної та експериментальної медицини. – 2012. – Т. 21, № 2. – С. 220–221.
Короткий огляд (реферат): Ангіотензиноген – сивороточний білок, що являється складовою частиною ренин-ангіотензинової системи. Відіграє ключову роль в регуляції кров’яного тиску. За даними літератури має прогностичне значення до ряду захворювань, насамперед до артеріальної гіпертензії(АГ) та інфаркту міокарда, особливо на фоні замісної терапії. Проведено дослідження поліморфних варіантів Т174М та М235Т гена ангіотензиногена.
Опис: Отримані дані дозволяють розробити первинну персоналізовану профілактику артеріальної гіпертензії та інфаркту міокарда в харківській області; впровадити селективний скринінг серед хворих з серцево-судинною патологією, створити алгоритм обстеження и спостереження за сім’ями із груп високого генетичного ризику.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/2810
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра медичної генетики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Донецк-220 .jpg1,48 MBJPEGЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.