Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20367
Title: Порівняльний аналіз індексу Хільдебранта у студентів з різним рівнем метеозалежності
Authors: Зауі, Ель Мехді
Фікрі, Нада
Keywords: метеозалежність
Індекс Хільдебранта
Issue Date: 16-May-2018
Publisher: Харківський національний медичний університет
Citation: Зауі Ель Мехді. Порівняльний аналіз індексу хільдебранта у студентів з різним рівнем метеозалежності / Зауі Ель Мехді, Фікрі Нада // Фізіологія – медицині, фармації та педагогіці: актуальні проблеми та сучасні досягнення : V Всеукраїнська наукова конференція студентів та молодих вчених з фізіології з міжнародною участю, Харків, 16 травня 2018 р. / ред. колегія: Д. І. Маракушин [та ін.]. – Харків, 2018. – С. 46.
Abstract: Результати проведених досліджень свідчать про вплив рівня метеозалежності на порушення у серцево-судинній та дихальній системах. Встановлено, що чим більше показники метеочутливості, тим більше індекс Хільдебранта, що свідчить про дискоординацію вегетативного забезпечення респіраторної та кардіальної систем, що може негативно впливати на психологічний та фізичний стан здоров’я студентів.
Description: Метеозалежність виявляється не тільки у випадках прихованих патологічних порушень в органах та системах, але і у випадках відверто не вираженої функціональної напруги організму, яка викликана дією несприятливих факторів (Макаренко О.О., Хаснулін В.І, 2017). Вплив метеочутливості на кардіореспіраторну систему можна визначити за допомогою індексу Хільдебранта, який відображає міжсистемну інтеграцію системи кровообігу та дихання, що дозволяє інтегративно порівнювати функціональні можливості організму.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/20367
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Конф.тези-10-Зауі Ель Мехді.pdf634,68 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.