Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/26306
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Цівенко, Оксана Іванівна | - |
dc.contributor.author | Лахно, Ольга Вікторівна | - |
dc.contributor.author | Бахарєв, Олег Сергійович | - |
dc.date.accessioned | 2020-06-15T13:37:56Z | - |
dc.date.available | 2020-06-15T13:37:56Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Цівенко О. І. Поєднаний перебіг цукрового діабету та гастроезофагеальної рефлюксної хвороби: чинники ризику і динаміка формування / О. І. Цівенко, О. В. Лахно, О. С. Бахарєв // Здоров’я людини у сучасному світі: питання медичної науки та практики : матеріали міжнародної науково-практичної конференції (м. Одеса 15-16 травня 2020 року). – Одеса : ГО «Південна фундація медицини», 2020. – С. 60–63. | en_US |
dc.identifier.uri | https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/26306 | - |
dc.description.abstract | Цукровий діабет 2 типу є однією з найбільш важливих проблем сучасної охорони здоров’я. У світі 6,6% дорослого населення страждає на цукровий діабет 2 типу, і з кожним роком зростає кількість хворих. В даний час встановлено, що цукровий діабет 2 типу входить в число факторів ризику розвитку різних патологічних станів і захворювань. Зокрема, є дані, що функціональні зміни з боку стравоходу та гастродуоденальної зони у хворих на цукровий діабет зустрічаються в 70-80% випадків, а органічна патологія – у 40%. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.subject | цукровий діабет 2-го типу | en_US |
dc.subject | гастроезофагеальна рефлюксна хвороба | en_US |
dc.title | Поєднаний перебіг цукрового діабету та гастроезофагеальної рефлюксної хвороби: чинники ризику і динаміка формування | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Appears in Collections: | Наукові роботи молодих вчених. Кафедра внутрішньої медицини № 3 та ендокринології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
сд, гэрб Бахарев О.С..pdf | 1,45 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.