Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21744
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБіловол, О.М.-
dc.contributor.authorТопчій, І.І.-
dc.contributor.authorКірієнко, О.М.-
dc.contributor.authorДенисенко, В.П.-
dc.contributor.authorКірієнко, Д.О.-
dc.date.accessioned2018-12-10T08:44:56Z-
dc.date.available2018-12-10T08:44:56Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationВизначення стану оксидативного стресу, активності PON1 та ліпідного спектру у хворих на діабетичну нефропатію та гіпертонічну хворобу / О. М. Біловол, І. І. Топчій, О. М. Кірієнко, В. П. Денисенко, Д. О. Кірієнко // Експериментальна і клінічна медицина. – 2018. – № 2/3. – С. 71–78.ru_RU
dc.identifier.urihttps://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/21744-
dc.description.abstractМетою роботи було визначення змін в системі перекисного окислення ліпідів та активності параоксонази 1 у хворих на діабетичну нефропатію у порівнянні з хворими на гіпертонічну хворобу. У процесі дослідження встановлено, що прогресування діабетичної нефропатії супроводжується зниженням активності параоксонази 1, що вказує на погіршення антиоксидантного захисту. Встановлено, що вік хворого на діабетичну нефропатію є ще одним фактором, який негативно впливає на стан перекисних процесів. У цілому, дисфункція антиоксидантної системи у хворих на діабетичну нефропатію вимагає розробки схем корекції, та скоріше за все, постійного лікування антиоксидантними препаратами.ru_RU
dc.language.isoukru_RU
dc.subjectартеріальна гіпертензіяru_RU
dc.subjectцукровий діабет 2 типуru_RU
dc.subjectперекисне окислення ліпідівru_RU
dc.titleВизначення стану оксидативного стресу, активності PON1 та ліпідного спектру у хворих на діабетичну нефропатію та гіпертонічну хворобуru_RU
dc.typeArticleru_RU
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра клінічної фармакології та внутрішньої медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Визначення стану оксидативного стресу.doc112 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.