Методичні вказівки для студентів педіатричного факультету при підготовці до практичних занять:Загальні та спеціальні методи щодо виявлення та діагностики хворих на туберкульоз

Thumbnail Image

Date

2014

Authors

Шевченко, О.С.
Степаненко, Г.Л.

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

ХНМУ

Abstract

Description

Мета діагностики туберкульозу спрямована на переривання передачі збудника за-хворювання і ліквідацію джерел інфекції шляхом виявлення епідеміологічно найнебезпе-чних хворих, що виділяють з харкотинням мікобактерії туберкульозу. Удосконалення виявлення, діагностики і лікування туберкульозу є пріоритетним на-прямком розвитку системи протитуберкульозної допомоги. Своєчасна діагностика туберкульозу органів дихання є важливою спільною задачею фтизіатрів і лікарів багатьох інших спеціальностей, від успішного виконання якої багато в чому залежать здоров'я і благополуччя нашого суспільства. У той же час грамотне вико-ристання сучасних діагностичних можливостей в умовах загальної цілком виправданої фтизіатричної сторожкості буде сприяти скороченню випадків гіпердіагностики туберкульозу і можливих ятрогенних наслідків невиправданої протитуберкульозної терапії.

Keywords

туберкульоз

Citation

Методичні вказівки для студентів педіатричного факультету при підготовці до практичних занять : Загальні та спеціальні методи щодо виявлення та діагностики хворих на туберкульоз / Харківський національний медичний університет. – Харків, 2014. – 23 с.