Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4628
Назва: Современная гепатология: достижения, проблемы и перспективы
Автори: Бабак, Олег Якович
Теми: Гепатология
проблемы
перспективы
хронические заболевания печени
Дата публікації: 2013
Бібліографічний опис: Бабак О. Я. Современная патология: достижения, проблемы и перспективы / О. Я. Бабак // Сучасна гастроентерологiя. – 2013. – № 2. – С. 12–20.
Короткий огляд (реферат): У статті йдеться про досягнення, проблеми та перспективи розвитку сучасної гепатології. Показано,що у XXI столітті уявлення про захворювання печінки значно розширилися у зв’язку з більш глибоким розумінням молекулярної патології та фізіології, розвитком медичної генетики, новими технологіями діагностики та лікування. Це дало змогу уточнити патогенез «гепатологічних страждань», підняти на сучасний рівень діагностику, переглянути багато лікувальних алгоритмів. Принципово важливим є проведення неінвазивної діагностики для своєчасного визначення ранніх стадій фіброзу печінки, що дає змогу в короткі терміни призначити терапію, спрямовану на запобігання прогресуванню фіброзу і подальшому розвитку цирозу. У лікувальних установах України відсутня аналітична ланка, що оцінює популяційні показники, прово дить великомасштабні клінічні дослідження, розробляє стратегію і тактику ведення хворих з патологією печінки, впроваджує нові методи лікування. Наявна ситуація диктує необхідність розроблення та впро вадження Національної програми розвитку гепатологічної служби в Україні відповідно до європей ських стандартів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4628
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
gas70i04.pdf118,36 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.