Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4381
Назва: Закономірності формування токсичних ефектів при сполученій дії хімічних та фізичних чинників (на прикладі нітробензолу)
Автори: Бачинський, Руслан Орестович
Теми: токсична дія
нітробензол
сполучена дія
знижена температура
патогномонічні зрушення
Дата публікації: 2013
Видавництво: Харківський національний медичний університет
Бібліографічний опис: Бачинський Р. О. Закономірності формування токсичних ефектів при сполученій дії хімічних та фізичних чинників (на прикладі нітробензолу) / Р. О. Бачинський // Медицина сьогодні і завтра. – 2013. – № 3 (60). – С. 17–21.
Короткий огляд (реферат): Проведено дослідження метою якого було визначення закономірностей формування токсичних ефектів при дії нітробензолу [НБ] у сполученні зі зниженою температурою. Результати вивчення особливостей токсичної дії НБ у сполученні зі зниженою температурою в підгострому токсикологічному експерименті (1 міс. затравочного періоду) та періоді відновлення свідчать про розвиток в організмі експериментальних тварин (статевозрілих щурах-самцях лінії WAG) патогномонічних для дії НБ зрушень за умови, що при сполученій дії хімічного чинника та зниженої температури має місце посилення токсичного ефекту. Посилення токсичної дії НБ при сполученні зі зниженою температурою встановлено як за критеріями загальної токсичності (інтегральні та гематологічні показники, показники функціонального стану сперматозоїдів), так і за результатами оцінки морфологічних показників (сімяники, печінка, селезінка, нирки, наднирники, щитовидна залоза).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4381
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра медичної та біоорганічної хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Закономірності формування токс. ефектів.pdf16,73 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.