Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4150
Назва: Експериментальне моделювання кістково-суглобового туберкульозу
Автори: Голка, Григорій Григорович
Голка, Тарас Григорович
Кузнецова, Ірина Миколаївна
Синенко, Тетяна Олександрівна
Теми: експериментальне моделювання
кістково-суглобовий туберкульоз
Дата публікації: 2013
Бібліографічний опис: Експериментальне моделювання кістково-суглобового туберкульозу / Г. Г. Голка, Т. Г. Голка, І. М. Кузнецова, Т. А. Синенко // Туберкульоз. Легеневі хвороби. Віл-інфекція. – 2013. – № 1 (12). – С. 76–81.
Короткий огляд (реферат): Мета даної публікації є висвітлення процесу моделювання кістково-суглобового туберкульозу і його особливостей у морських свинок для подальшого використання результатів експерименту у лікувальній та науковій практиці. Експеримент проводився на 30 статевозрілих морських свинках. Моделювання туберкульозного артриту колінного суглобу проводилось на основі розробленого нами способу (Патент 70401 (UА)). За всіма тваринами проводилося динамічне спостереження з клінічними, рентгенологічними, патоморфологічними і лабораторними дослідженнями. Виведення експериментальних тварин з досліду проводилося за раніше розробленим графіком -- при виявленні ознак досліджуваних стадій туберкульозного процесу. В результаті виконаної роботи вдалося простежити стадійність розвитку туберкульозного гоніту у морської свинки та відстежити сучасні особливості клінічного, рентгенологічного та патоморфологічного перебігу. Виявлена ідентичність моделі основних клінічних форм туберкульозу колінного суглоба у морської свинки та у людини. Дана експериментальна модель кістково-суглобового туберкульозу дає змогу розробити експериментальну модель різних оперативних втручань з залежності від стадії розвитку захворювання і дає можливість вивчити діагностичну цінність різних лабораторних методів діагностики кістково-суглобового туберкульозу, в тому числі і полімеразної ланцюгової реакції.
Опис: Мета даної публікації є висвітлення процесу моделювання кістково-суглобового туберкульозу і його особливостей у морських свинок для подальшого використання результатів експерименту у лікувальній та науковій практиці.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/4150
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра травматології та ортопедії



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.