Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/33491
Title: Аденозин монофосфат-активована протеїнкіназа та хемерин як прогностичні маркери порушення вуглеводного обміну у хворих на цукровий діабет 2 типу та подагричний артрит
Authors: Стоянова, Юлія Дмитрівна
Keywords: АМРК
хемерин
цукровий діабет тип 2
подагричний артрит
2024у/2023
Issue Date: 2023
Citation: Стоянова Ю. Д. Аденозин монофосфат-активована протеїнкіназа та хемерин як прогностичні маркери порушення вуглеводного обміну у хворих на цукровий діабет 2 типу та подагричний артрит / Ю. Д. Стоянова // Ukrainian scientific medical youth journal. ─ 2023. ─ Supplement 4 (143). ─ P. 65.
Abstract: Цукровий діабет 2 типу (ЦД 2 типу) – комплексне хронічне захворювання, що по-требує удосконалення методів обстеження та лікування з використанням багатофакторних патогене-тичних ланок. Згідно досліджень, гіперурикемія є фактором ризику розвитку інсулінорезистентності (ІР) та сприяє прогресуванню порушень з боку вуглеводного та ліпідного обмінів. Мета: Встановити взаємозв’язок між рівнями аденозин монофосфат-активованої протеїнкінази (АМРК), хемерину та маркерами вуглеводного обміну у хворих на подагричний артрит (ПА) та ПА у поєднанні із ЦД 2 типу.
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/33491
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 3 та ендокринології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
тези Стоянова Ю.Д..pdf193,42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.