Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/33419
Назва: Biological effect of preparations based on vegetable raw materials on polymicrobial flora of the oral cavity
Інші назви: Біологічна дія препаратів на основі рослинної сировини на полі мікробну флору ротової порожнини
Автори: Велігоря, Ірина Євгенівна
Velihoria, Iryna
Пушкар, Людмила Юріївна
Pushkar, Lyudmila
Полякова, Світлана Віталіївна
Poliakova, Svitlana
Ivanov, O.
Іванов, О.
Теми: polymicrobial flora
chlorhexidine bigluconate
plant material
fir oil
humic acids
biological action
2023у
Дата публікації: 28-лип-2023
Видавництво: SWorld & D.A. Tsenov Academy of Economics
Бібліографічний опис: Біологічна дія препаратів на основі рослинної сировини на полі мікробну флору ротової порожнини / І. Є. Велігоря, Л. Ю. Пушкар, С. В. Полякова, О. Є. Іванов // Sworld Journal. – 2023. – Issue 20, Part 1. – P. 112─120.
Серія/номер: Medical sciences;pp 112-120
Короткий огляд (реферат): Вивчена біологічна дія препаратів на основі рослинної сировини (препарат, що містить ялицеву олію, і комбінований препарат на основі гумінових кислот) у порівнянні з препаратом на основі 0,3 % хлоргексидину біглюконату на Staphylococcus aureus, Staphycotan Streptococcus pyogenes, Enterococcus faecalis, Neisseria sp, Escherichia coli, Candida albicans. Всі препарати викликають затримку зони зростання досліджуваних мікроорганізмів більш ніж на 15мм, що свідчить про чутливість мікроорганізмів до досліджуваних зразків, дані препарати є біологічно активними з антибактеріальною та фунгіцидною дією. Препарати, що містять ялицеву олію, та комбінований препарат на основі гумінових кислот, незначно поступаються гелю з 0,3% хлоргексидином біглюконатом в біологічній активності. Дані препарати можуть бути використані при лікуванні запальних процесів у ротовій порожнині. Ключові слова: полімікробна флора, хлоргексидину біглюконат, рослинна сировина, ялицева олія, гумінові кислоти, біологічна дія.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/33419
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра терапевтичної стоматології та дитячої стоматології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.