Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/33410
Title: Теорія та практика глюкокортикоїдної терапії
Other Titles: Theory and practice of glucocorticoid therapy
Authors: Ходош, Едуард Михайлович
Лісовий, Володимир Миколайович
Щербань, Микола Гаврилович
Нартов, Павло Вікторович
Безродна, Анастасія Ігорівна
Асоян, Ірина Миколаївна
Keywords: глюкокортикоїди
терапія
теорія
практика
НП2023/2023
2023у
Issue Date: 2023
Publisher: Право
Citation: Теорія та практика глюкокортикоїдної терапії : навчальний посібник для самостійної роботи студентів та лікарів різних спеціальностей / Е. М. Ходош, В. М. Лісовий, М. Г. Щербань, П. В. Нартов, А. І. Безродна, І. М. Асоян ; Харківський національний медичний університет [та ін.]. – Харків : Право, 2023. – 148 с. : іл.
Abstract: У посібнику наведено сучасні відомості щодо походження, геномного та негеномного механізмів дії глюкокортикоїдів, застосування при різних нозологіях із метою лікування запалень, аутоімунних захворювань і раку. Особливу увагу, незважаючи на незамінність та успіх у лікуванні, приділено виникненню побічних ефектів і резистентності глюкокортикоїдних рецепторів. Розширення знань про біологію глюкокортикоїдів та глюкокортікоїдних рецепторів пов’язане з кращим розумінням молекулярних механізмів, що лежать в основі побічних ефектів, стало необхідним для покращення розробки дозувань та терапії загалом. Представлено загальний огляд сучасних уявлень про біологію глюкокортикоїдів з акцентом на синтез, регуляцію та фізіологію. Також того, розглянуто нові й селективні терапевтичні стратегії, що ґрунтуються на визнаних молекулярних механізмах глюкокортикоїдів.
Description: Обговорено та затверджено на засіданні Вченої ради Харківського національного медичного університету (протокол №5 від 25.05.2023 р.)
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/33410
ISBN: 978‑966‑937‑532-3
Appears in Collections:Навчально-методичні видання. Кафедра інфекційних хвороб, дитячих інфекційних хвороб, фтизіатрії та пульмонології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Зміст.pdf1,02 MBAdobe PDFView/Open
Титульна сторінка.jpg241,01 kBJPEGView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.