Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32925
Title: Вивчення поширеності головного болю після перенесеної нової коронавірусної інфекції у студентів Харківського національного медичного університету
Authors: Коваленко, Тетяна Юріївна
Тихонова, Людмила Володимирівна
Keywords: головний біль
коронавірусна інфекція
постковідний синдром
стомлюваність
стрес
2023у
Issue Date: 18-May-2023
Publisher: Національний фармацевтичний університет
Citation: Коваленко Т. Ю. Вивчення поширеності головного болю після перенесеної нової коронавірусної інфекції у студентів Харківського національного медичного університету / Т. Ю. Коваленко, Л. В. Тихонова // Від експериментальної та клінічної патофізіології до досягнень сучасної медицини і фармації : матеріали V науково-практичної конференції студентів та молодих вчених з міжнародною участю, м. Харків, 18 травня 2023 р. ─Харків, 2023. ─ С. 163.
Abstract: Головний біль – це важкий та позбавляючий можливостей нормально функціонувати стан, що виникає як первинно, так і внаслідок інших захворювань, у тому числі після нової коронавірусної інфекції. За оцінками, на глобальному рівні поширеність серед дорослих головного болю становить близько 50%. Більшість пацієнтів, які перенесли COVID-19, повністю одужують. Однак у 10-30% людей, що перехворіли, спостерігаються довгострокові патологічні зміни різних систем організму. Виникнення головного болю у структурі постковідного синдрому потребує особливої уваги та вивчення. Згідно даних проведеного дослідження 42,6% студентів Харківського національного медичного університету відзначають почастішання головного болю після перенесеної коронавірусної інфекції. У 18 респондентів вперше з'явилися головні болі після перенесеної коронавірусної інфекції, що потребує подальшого динамічного спостереження та розробки ефективних методів реабілітації.
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32925
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра неврології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Вивчення поширеності головного болю.pdf3,08 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.