Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32663
Назва: Оптимізація механізмів державного регулювання у сфері реімбурсації лікарських засобів
Автори: Молодан, Людмила Володимирівна
Теми: державне регулювання
оптимізація
реімбурсація
лікарські засоби
2023у
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Молодан Л. В. Оптимізація механізмів державного регулювання у сфері реімбурсації лікарських засобів : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : 281 – Публічне управління та адміністрування / Л. В. Молодан ; Харківський національний медичний університет. – Харків : ХНМУ, 2023. – 93 с.
Короткий огляд (реферат): Розкрито сутність поняття «реімбурсація» вартості лікарських засобів, визначити складові частини системи реімбурсації, методологічні та організаційні відмінності і критерії класифікації систем реімбурсації; методологічно обґрунтовано сучасні підходи для організації систем реімбурсації вартості лікарських засобів у міжнародній та вітчизняній практиці; проаналізовано ефективність механізмів реімбурсації в західноєвропейських країнах ЕС; досліджено досвід і проблем впровадження механізмів реімбурсації в США та східноєвропейських країнах; охарактеризовано поточне забезпечення лікарськими засобами пільгових категорій громадян в Україні та хід реалізації пілотних проектів з відшкодування вартості лікарських засобів на визначені нозології; розроблено пропозиції щодо шляхів удосконалення механізмів державного регулювання у сфері реімбурсації лікарських засобів в Україні у рамках урядової програми «Доступні ліки»; обґрунтувано необхідність впровадження Реєстру електронного рецепту як засобу вдосконалення обміну інформацією між лікарем та аптечним закладом у рамках програми «Доступні ліки».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32663
Розташовується у зібраннях:Магістерські роботи. Публічне управління та адміністрування
Наукові роботи молодих вчених. Кафедра громадського здоров'я та управління охороною здоров'я



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.