Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32193
Title: Попередження типових помилок при вивченні сучасної галузевої термінології за допомогою сучасних інструментів навчання
Authors: Литовська, Олександра Веніамінівна
Lytovska, Olexandra
Keywords: латинська мова
медична термінологія
клінічні терміни
греко-латинські терміноелементи
Issue Date: 21-Apr-2023
Citation: Литовська О. В. Попередження типових помилок при вивчення при вивченні сучасної галузевої термінології за допомогою сучасних інструментів навчання / О. В. Литовська // Актуальні питання педагогіки вищої медичної освіти : Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю, Харків, Україна, 21 березня 2023 / ХНМУ. – Харків, 2023. – C. 149–151.
Abstract: Типові помилки при вивченні латинської мови серед вітчизняних здобувачів медичної освіти, а також у багатонаціональних студентських групах постійно знаходяться у фокусі уваги українських та іноземних дослідників [1; 3; 4]. Та за останні роки навчання під час пандемії COVID й військового стану суттєво вплинуло, як на опанування студентами запропонованого матеріалу, так і на інструменти діагностики та корегування помилок. Галузеве розгалуження медичної термінології у курсі «Латинська мова та медична термінологія» відбувається у розділі «Клінічна термінологія». Кафедра латинської мови та медичної термінології ХНМУ пропонує диференціацію і спеціальну лексику відповідно до спеціальностей «Медицина» (defibrillatio, parametritis, allotransplantatio), «Стоматологія» (prognathia, occlusio, devitalisatio), «Педіатрія» (asphyxia, naevus, urticaria), «Технології лабораторної діагностики а лікування» (metachromasia, microspectrophotometria), «Фізична терапія, ероготерапія» (eutonia, trauma).
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32193
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра латинської мови та медичної термінології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Литовська_Тези.docxметодика викладання21,55 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.