Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32169
Назва: Рівень інформованості студентів про цукровий діабет 2 типу
Автори: Алхімов, Сергій Юрійович
Шипіцина, Дар'я Олександрівна
Бобро, Лілія Миколаївна
Марченко, Анастасія Сергіївна
Теми: цукровий діабет 2 типу
студенти
кореляція
гендерні особливості
Дата публікації: 6-кві-2023
Видавництво: sci-conf.com.ua
Бібліографічний опис: Рівень інформованості студентів про цукровий діабет 2 типу / С. Ю. Алхімов, Д. О. Шипіцина, Л. М. Бобро, А. С. Марченко // Scientific research in the modern world : Proceedings of VI International Scientific and Practical Conference, Toronto, Canada, 6–8 April 2023 / sci-conf.com.ua. – Toronto, 2023. – P. 45–50.
Короткий огляд (реферат): У роботі представлено результати аналізу наукових публікацій, які присвячені проблемі інформованості студентів різних напрямів освіти (гуманітарного, технічного, медичного та природничо-наукового) щодо сучасних проблем цукрового діабету 2 типу (ЦД2) в залежності від їх гендерної приналежності. Аналіз результатів анкетування зазначеного контингента студентів показав, що більшість опитаних відзначили у себе відсутність будь-яких ознак ЦД2: 81,8% учасників та 65,7% учасниць опитування. Незважаючи на задовільні знання щодо факторів ризику ЦД2, 53,8% опитаних студентів та 48,5% студенток не проводять щорічний скринінг рівня глюкози у крові на регулярній основі. Прямих кореляцій між гендерною приналежністю опитуваних та ступенем поінформованості щодо проблем ЦД2 не виявлено. Найбільш ефективними методами поширення даних про ЦД2, на думку респондентів, є ЗМІ, інтернет та робота волонтерів-медиків.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32169
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра загальної практики – сімейної медицини та внутрішніх хвороб

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Титул Торонто.pdf693,96 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Алхімов, Шипіцина.pdf306,82 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.