Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32003
Назва: Гіалуронова кислота, як частина іноваційного підходу до методів лікування та відновлення у медицині та біології
Автори: Селюта, Анатолій Анаолійович
Теми: гіалуронова кислота
хірургічна ранова поверхня
Дата публікації: 13-лют-2023
Видавництво: ХНМУ
Бібліографічний опис: Селюта А. А. Гіалуронова кислота, як частина іноваційного підходу до методів лікування та відновлення у медицині та біології / А. А. Селюта // Медицина третього тисячоліття : Фестиваль молодіжної науки, Харків, 13–15 лютого 2023 року : збірник тез конференції / Харківський національний медичний університет. – Харків : ХНМУ, 2023. – С. 41–43.
Короткий огляд (реферат): Метою дослідження було вивчення залежності репаративних властивостей гіалуронової кислота (ГК) від її молекулярної маси на прикладі загоювання хірургічної ранової поверхні на мишах (лінії BALB/c) Дослідження показали, що динаміка загоювання ранової поверхні при використанні високомолекулярної та низькомолекулярної ГК відрізнялися. Для прискорення регенеративних процесів при лікуванні ранових поверхонь рекомендовано використання розчинів низькомолекулярної ГК. Процедура термоциклування гарантовано знижує молекулярну масу ГК і сприяє її однорідності за молекулярною масою.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/32003
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра акушерства та гінекології № 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Селюта М3Т 2023.pdf290,57 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.