Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31984
Назва: Вплив традиційного лікування на показники гемодинаміки у жінок з прееклампсією
Автори: Грищенко, Ольга
Лахно, Ігор Вікторович
Пак, Світлана
Шевченко, Олег
Сторчак, Ганна
Дудко, Владислав
Теми: прееклампсія
гіперсимпатикотонія
гемодинаміка
гіпоперфузія
лікування
Дата публікації: 11-тра-2023
Видавництво: Асоціація акушерів-гінекологів України
Бібліографічний опис: Вплив традиційного лікування на показники гемодинаміки у жінок з прееклампсією / О. В. Грищенко, І. В. Лахно, С. О. Пак, О. І. Шевченко, Г. В. Сторчак, В. Л. Дудко // Збірник наукових праць Асоціації акушерів-гінекологів України. – 2017. – Вип. 1. – С. 31–36.
Короткий огляд (реферат): Прееклампсія є одним з найбільш небезпечних ускладнень вагітності для матері та плоду. Метою дослідження було вивчення стану системи гемодинаміки у жінок з прееклампсією. Матеріал і методи дослідження. Усього було обстежено 180 вагітних, у 154 з яких була діагностована прееклампсія. Було вивчено показники показники симпатовагального балансу і центральної материнської гемодинаміки. Результати дослідження та їх обговорення. У більшості жінок з прееклампсією легкого і середнього ступеня встановлено наявність гіперсимпатикотонії та гіперкінетичного типу гемодинаміки. Це мало характер компенсаторного механізму для підтримання перфузії внутрішніх органів. Висновки. Застосування комплексної терапії для консервативного лікування прееклампсії має позитивний влив на окремі показники системної гемодинаміки лише у жінок з прееклампсією легкого та середнього ступеня. Можливість ефективного контролю АТ виникає лише після пологів і потребує продовження прийому антигіпертензивних ліків.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31984
ISSN: 2664-0767
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра акушерства та гінекології № 3

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
znpaagu_2017_1_8.pdf888,76 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.