Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31863
Title: Особливості ультразвукових змін внутрішніх статевих органів у жінок з аномальними матковими кровотечами на фоні аутоімунного тиреоідиту
Authors: Алєксєєва, Олена Сергіївна
Keywords: ультразвукове дослідження
аномальні маткові кровотечі
аутоімунний тиреоїдит
Issue Date: 13-Feb-2023
Publisher: ХНМУ
Citation: Алєксєєва О.С. Особливості ультразвукових змін внутрішніх статевих органів у жінок з аномальними матковими кровотечами на фоні аутоімунного тиреоідиту / О. С. Алєксєєва // Медицина третього тисячоліття : фестиваль молодіжної науки : матеріали міжвузівської конференція молодих вчених та студентів (онлайн), м. Харків, 13–15 лютого 2023 року. – Харків : ХНМУ, 2023. – С. 10–12.
Abstract: Метою роботи було віизначення особливостей ультразвукових змін ендометрія у пацієнток з аномальними матковими кровотечами та супутньою патологією щитоподібної залози у вигляді первинного гіпотиреозу на тлі аутоімунного тиреоідиту, впровадження адекватних методів діагностики у цих хворих. Встановлено, що жінки з аномальними матковими кровотечами на фоні аутоімунного тиреоідиту складають групу ризику виникнення гіперплазії ендометрія, а ії структура характеризується більшою неоднорідністю, з зонами підвищеної або зниженої ехогенності, наявністю дрібних гіперехогенних включень. Серед причин аномальних маткових кровотеч у жінок з аутоімунном тиреоідитом переважають гіперплазія ендометрія, лейоміома матки або поєднана патологія.
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31863
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра акушерства та гінекології № 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Алєксєєва М3Т 2023.pdf303,61 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.