Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31396
Title: Зміни сироваткового вмісту ліпокаліну, асоційованого з желатиназою нейтрофілів, у пацієнтів з гіпертонічною хворобою та цукровим діабетом 2-го типу
Authors: Біловол, О.М.
Князькова, І.І.
Kірієнко, О.М.
Циганков, О.І.
Абрамова, Л.П.
Keywords: гіпертонічна хвороба
цукровий діабет
Issue Date: 2022
Citation: Зміни сироваткового вмісту ліпокаліну, асоційованого з желатиназою нейтрофілів, у пацієнтів з гіпертонічною хворобою та цукровим діабетом 2-го типу / О. М. Біловол, I. I. Князькова, O. M. Kірієнко, О. І. Циганков, Л. П. Абрамова // Український кардіологічний журнал. – 2022. – Том 29, додаток 1: Матеріали XXIII Національного конгресу кардіологів України, Київ, 20–23 вересня 2022 р. – С. 67–68.
Abstract: У пацієнтів з гіпертонічною хворобою та цукровим діабетом 2-го типу на стадії доклінічного ушкодження нирок при порівнянні з особами без діабету виявлено підвищений рівень ліпокаліну, асоційованого з желатиназою нейтрофілів, і цистатину С у крові, що дозволяє розглядати їх як діагностичні показники для раннього виявлення діабетичної нефропатії. Встановлено, що значне зниження кінцевої діастолічної швидкості артеріального кровотоку (Ved) і значуще підвищення індексу резистентності (RI) є діагностичними маркерами морфофункціональних змін нирок при проведенні дуплексного сканування ниркових артерій у пацієнтів з гіпертонічною хворобою та цукровим діабетом 2-го типу.
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31396
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра клінічної фармакології та внутрішньої медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Біловол та ін_УКЖ_Додаток_1_2022-Конгрес.pdf104,17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.