Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31371
Назва: Еластографія як метод ранньої діагностки істміко-цервікальної недостатності
Автори: Сміщук, Ірина Миколаївна
Борзенко, Ірина Борисівна
Теми: істміко-цервікальна недостатність
еластографія
недиференційована дисплазія сполучної тканини
шийка матки
Дата публікації: 19-тра-2022
Бібліографічний опис: Сміщук І. М. Еластографія як метод ранньої діагностки істміко-цервікальної недостатності / І. М. Сміщук, І. Б. Борзенко // Від експериментальної та клінічної патофізіології до досягнень сучасної медицини і фармації : тези доповідей ІV науково-практичної конференції студентів та молодих вчених з міжнародною участю (Харків, 19 травня 2022 р.). – Харків. : Вид-во НФаУ, 2022. – С. 295–296.
Короткий огляд (реферат): Істміко-цервікальна недостатність (ІЦН) вважається мультифакторним ускладненням вагітності. У виникненні ІЦН грають роль генетичні, гормональні, запально-інфекційні, імунологічні, травматичні фактори та інші. Мета дослідження – удосконалення ранньої діагностики ІЦН за допомого сучасного метода УЗД – еластографії. Етапи дослідження параметрів шийки матки включали трансвагінальну ультразвукову цервікометрію, якісну оцінку стану шийки матки в режимі компресійної еластографії. Обсяг дослідження параметрів шийки матки включав вимір довжини зімкнутої частини шийки матки, якісну оцінку градієнта фарбування в області внутрішнього зіва, цервікального каналу, передньої та задньої губ шийки матки. Дані, отримані в результаті дослідження за допомогою компресійної еластографії, вказують на зниження еластичності та розм'якшення області внутрішнього зіва шийки матки у вагітних з ІЦН в порівнянні з контрольною групою. Виявлення м'якого та змішаного типу фарбування, свідчить про патологию сполучної тканини , яка є провокуючим фактором ІЦН.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31371
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра акушерства та гінекології № 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сміщук.pdf349,44 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.