Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31268
Title: Факторний аналіз як інструмент прогнозування тяжкості перебігу неалкогольної жирової хвороби печінки у пацієнтів з гіпертонічною хворобою
Authors: Рождественська, Анастасія Олександрівна
Тверезовська, Ірина Іванівна
Keywords: неалкогольна жирова хвороба печінки
НАЖХП
гіпертонічна хвороба
факторний аналіз
фіброз печінки
Issue Date: 2022
Citation: Рождественська А. О. Факторний аналіз як інструмент прогнозування тяжкості перебігу неалкогольної жирової хвороби печінки у пацієнтів з гіпертонічною хворобою / А. О. Рождественська, І. І. Тверезовська // Медицина третього тисячоліття : фестиваль молодіжної науки : матеріали міжвузівської конференція молодих вчених та студентів (онлайн), м. Харків, 24–26 січня 2022 року. – Харків : ХНМУ, 2022. – С. 128–130.
Abstract: Неалкогольна жирова хвороба печінки (НАЖХП) виявляється щонайменше у 25% дорослого населення світу. Останнім часом досліджується тісний взаємозв'язок між НАЖХП та несприятливими серцево-судинними подіями, зокрема, гіпертонічною хворобою (ГХ), яка супроводжує близько третини дорослої популяції у різних країнах. Факторний аналіз є одним з методів статистичного дослідження, що дозволяє визначити основні виміри для пояснення зв'язків між декількома характеристиками досліджуваного явища. Факторний аналіз виявив важливе значення показників систолічного та діастолічного артеріального тиску, АЛТ, АСТ, рівнів калістатину та інтерлейкінів (ІЛ-10, ІЛ-1β) у процесах діагностики та прогнозування тяжкості перебігу НАЖХП у пацієнтів з ГХ. Дані дослідження дозволяють сформувати нові методи оцінки перебігу НАЖХП за умови супутньої ГХ для вибору найбільш ефективнішої тактики ведення пацієнтів із зазначеним «нозологічним тандемом».
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31268
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра внутрішньої медицини № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірник_тез_м3т_Рождественська, Тверезовська.pdf167,18 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.