Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31060
Title: Морфофункціональні особливості структурних компонентів очного яблука в порівняльно-видовому аспекті та при різних патологічних процесах
Authors: Слободян, О.М.
Вовк, Олег Юрійович
Челпанова, І.В.
Гнідик, Ю.В.
Keywords: очне яблуко
міжвидові особливості
цитологічний вплив
моделі
Issue Date: Oct-2022
Publisher: ДДМУ
Citation: Морфофункціональні особливості структурних компонентів очного яблука в порівняльно-видовому аспекті та при різних патологічних процесах / О. М. Слободян, О. Ю. Вовк, І. В. Челпанова, Ю. В. Гнідик // Морфологія. – 2022. – Т. 16, № 3. – С. 7–14.
Abstract: У даний час організм людини перебуває під постійним впливом численних чинників, що, потрапляють із зовнішнього середовища з повіт рям, водою та при застосуванні різноманітних фармацевтичних препаратів з лікувальною та паліативною метою. Їх дія на організм є дуже різноманітною – від лікувальної до патологічної руйнівної. Часто вони провокують розвиток метаболічних порушень, ведуть до різного ступеня вираженості патологічних змін в органах та си стемах організму, їх функціональній спромож ності. Дані сучасної наукової літератури при цьому свідчать, що часто вплив того чи іншого чинника на організм залежить не від самого фак ту його потрапляння, а від кількості та шляху введення.
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/31060
ISSN: 1997-9665
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2022.3.4.pdf449,59 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.