Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/30721
Title: Діагностична цінність та прогностична значимість показників ротової рідини щодо ризику розвитку карієсу зубів у осіб, які перехворіли на COVID-19
Authors: Діасамідзе, Мар'яна Елгуджівна
Keywords: каріозне ураження зубів
SARS-CoV-2
Issue Date: 9-Feb-2022
Citation: Діасамідзе М. Е. Діагностична цінність та прогностична значимість показників ротової рідини щодо ризику розвитку карієсу зубів у осіб, які перехворіли на COVID-19 / М. Е. Діасамідзе // Теорія та практика сучасної стоматології : матеріали Всеукраїнської дистанційної науково-практичної конференції (9 лютого 2022 р., м. Харків) / ХНМУ. – Харків, 2022. – С. 18–19.
Abstract: Відомо, що підвищена сприйнятливість емалі зубів до каріозного ураження виникає у разі зменшення кількості та швидкості виділення слини, відхилення в її мінеральному й органічному складі, зниження антибактеріальних властивостей, підвищення в'язкості слини тощо. Тому вивчення біохімічних, біофізичних і імунологічних показників ротової рідини надасть можливість визначити етіологічну причетність вірусу SARS-CoV-2 до каріозного ураження зубів та спрогнозувати розвиток карієсу у осіб, які перехворіли на цю хворобу.
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/30721
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра стоматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірник_09.02.22_диасамидзе.pdf1,62 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.