Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/30174
Назва: Нейропатичний компонент хронічного болю як прояв нейроCOVID: від усвідомлення проблеми до раціональної терапії
Автори: Князькова, І.І.
Теми: COVID-19
біль
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Князькова І. І. Нейропатичний компонент хронічного болю як прояв нейроCOVID: від усвідомлення проблеми до раціональної терапії / І. І. Князькова // Здоров’я України. – 2021. – № 16 (509). – C. 40–41.
Короткий огляд (реферат): Біль – частий супутник COVID-19. У пацієнтів із хронічним болем, інфікованих SARS-CoV-2, спостерігається загострення симптомів. з іншого боку, сам коронавірус теж може бути причиною як гострого, так і хронічного болю різної локалізації. Оскільки SARS-CoV-2 має властивості та часто спричиняє неврологічні ускладнення, низка хронічних больових ускладнень COVID-19 є нейропатичною. Перша лінія болю полягає у призначенні прегабаліну, починаючи з дози 75 мг 2 р/день; за потреби її слід титрувати, орієнтуючись на ефективність та переносимість до максимальної 600 мг/добу. Комбінація нейротропних вітамінів і метаболітів – Кокарніт продемонструвала ефективність у лікуванні нейропатій різного походження.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/30174
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра клінічної фармакології та внутрішньої медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Князькова_Нейропатичний компонент_Здоров'я України_16.pdf3,45 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.