Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/30039
Назва: Порушення кровопостачання окорухових м'язів як одна з причин косоокості
Автори: Цимбал, М.М.
Сухоносов, Роман Олександрович
Теми: окорухові м'язи
косоокість
анатомія
кровопостачання
Дата публікації: 21-жов-2021
Бібліографічний опис: Цимбал М. М. Порушення кровопостачання окорухових м'язів як одна з причин косоокості / М. М. Цимбал, Р. О. Сухоносов // Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров'я людини : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (Полтава, 21–22 жовтня 2021 року). – Полтава, 2021. – С. 174–176.
Короткий огляд (реферат): Окорухові м'язи – це група м'язів, які необхідні для узгодже-них рухів очних яблук. Це забезпечує якісний, об'ємний зір. До очного яблука прикріплюються 6 окорухових м'язів: 4 прямих (верхній, нижній, латеральний, медіальний) та 2 косих (верхній, нижній), що «отримали свою назву завдяки специфічному ходу м'яза в орбіті, а також особливостям кріплення до очного яблука». Усі м'язові волокна іннервуються великою кількістю нервових закінчень (n. oculomotorius, n. trochlearis, n. abducens), що гарантує особливу чіткість, точність та високу швидкість рухів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/30039
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.