Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29995
Назва: Особливості реалізації ініціаційного мономіфу в романі Дж. Керуака «Бродяги Дхарми»
Автори: Дюрба, Діна Вікторівна
Дюрба, Дина Викторовна
Diurba, Dina
Теми: Керуак
випробовування героя
«Бродяги Дхарми»
мономіф
єдиний міф
мономіф подорожі
ініціація
шлях героя
Дата публікації: 26-лис-2021
Видавництво: Астрая
Бібліографічний опис: Дюрба Д. В. Особливості реалізації ініціаційного мономіфу в романі Дж. Керуака «Бродяги Дхарми» / Д. В. Дюрба // Актуальні питання лінгвістики, професійної лінгводидактики, психології і педагогіки вищої школи : матеріали VI Міжнародної науково-практичної конференції, Полтава, 25–26 листопада 2021 р. – Полтава : Астрая, 2021. – С. 114–119.
Короткий огляд (реферат): Дж. Кемпбелл у монографії «Герой із тисячею облич» (1949) проаналізував міфи народів світу і, спираючись на теорію психоаналізу, ввів поняття універсальної історії, вічного сюжету, який назвав «мономіф подорожі». На думку вченого, перед тим, як міф дійде до кульмінаційної стадії, а герой здобуде власне статус героя, він має пройти через ряд випробувань. Схематично сюжет цього мономіфа зображений так: усамітнення героя – його ініціація – повернення героя. В романі Джека Керуака «Бродяги Дхарми» мономіф подорожі реалізується особливим чином, адже певні його етапи в романі пропущено, певні – прописано детальніше за інші, а певні етапи взагалі повторюються декілька разів. Мономіф подорожі є важливим складовим елементом американського світу, а ідея обраності, що полягає у підкоренні та ушляхетнюванні простору, є суттєвою рисою американської літератури, що базується на концепції фронтиру і як географічної, і як ментальної категорії та полягає у прагненні постійного його пересування вперед.
Опис: Літературознавство
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/29995
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра латинської мови та медичної термінології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дюрба Д.В..docxлітературознавство15,07 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.