Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/28380
Назва: Дослідження антирадікальної антивності ацетилцистеїну за умов експериментального генералізованого парадонтиту
Автори: Лук'янчук, Віктор Дмитрович
Гордійчук, Дар'я Олександрівна
Теми: ацетилцистеїн
пародонтит
Дата публікації: 15-лют-2021
Видавництво: MDPC Publishing
Бібліографічний опис: Лук’янчук В. Д. Дослідження антирадікальної антивності ацетилцистеїну за умов експериментального генералізованого парадонтиту / В. Д. Лук’янчук, Д. О. Гордійчук // Actual trends of modern scientific research : Abstracts of VII International Scientific and Practical Conference, Munich, Germany, 14–16 February 2021 / MDPC Publishing. – Munich, 2021. – P. 83–85.
Короткий огляд (реферат): На сьогоднішній день все більш актуальними у стоматології є захворювання, що, в першу чергу, пошкоджують тканини пародонту. Серед такого роду хвороб особливої уваги та поглибленого дослідження заслуговує хронічний генералізований пародонтит (ХГП), котрий характеризується широким поширенням серед різних вікових груп населення, швидким прогресуванням, схильністю до хронізації процесу та частих рецидивів. Варто наголосити, що з усіх етіологічних чинників формування ХГП найбільш важливими є інтенсифікація вільно-радикального окислення (ВРО) на тлі пригнічення антиоксидантної системи (АОС) захисту організму, що знижує резистентність пародонту до несприятливих умов та створює безперешкодне поширення дистрофічно-запального процесу. У зв’язку з цим, сучасна комбінована фармакотерапія ХГП включає низку лікарських засобів, що володіють антиоксидантною активністю з антирадикальними властивостями. З огляду на вищезазначене, актуальним є пошук та вивчення пародонтопротекторів з відповідним фармакологічним профілем. Раніше нами було доведено, що одним із таких лікарських засобів - є муколітик ацетилцистеїн, особливістю якого є наявність у структурі його молекули сульфгідрильної групи, котра відіграє центральну роль у реалізації фармакодинамічних ефектів, зокрема антиоксидантної, антирадикальної та детоксикаційної активностей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/28380
ISBN: 978-3-954753-02-4
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ACTUAL-TRENDS-OF-MODERN-SCIENTIFIC-RESEARCH-14-16.02.21_83-85.pdf975,13 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.