Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/27905
Title: Відмінності структурно-функціонального стану міокарда у пацієнтів з коморбідним перебігом цукрового діабета, ожиріння і артеріальної гіпертензії в залежності від статі
Authors: Ільченко, Ірина Анатоліївна
Сухарєва, Лілія Павлівна
Keywords: цукровий діабет
ожиріння
артеріальна гіпертензія
Issue Date: 2020
Citation: Ільченко І. А. Відмінності структурно-функціонального стану міокарда у пацієнтів з коморбідним перебігом цукрового діабета, ожиріння і артеріальної гіпертензії в залежності від статі / І. А. Ільченко, Л. П. Сухарєва // Медична наука та практика на сучасному історичному етапі : збірник тез наукових робіт учасників міжнародної науково-практичної конференції, Київ, 1–2 травня 2020 р. – Київ : Київський медичний науковий центр, 2020. – С. 57–59.
Abstract: Незалежним фактором ризику розвитку серцевосудинних ускладнень є абдомінальне Ож. Саме воно сприяє формуванню гіпертрофії лівого шлуночка як у жінок, так і у чоловіків з АГ та Ож і ЦД2Т. В результаті проведенного дослідження у цих хворих були встановлені певні гендерні особливості структурно-функціональних змін міокарда, а саме: у жінок – відбувався розвиток дилятації лівих відділів серця без порушення фракції викиду лівого шлуночка; а у чоловіків – розгалуження кореня аорти і зниження систолічної функції лівого шлуночка без зміни його діаметра. Виявлені особливості важливо враховувати для проведення адекватного лікування даної категорії хворих, прогнозування перебігу захворювання та гальмування розвитку ускладнень.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/27905
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра клінічної фармакології та внутрішньої медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ільченко І.А., Сухарєва Л. П..pdf640,21 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.