Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/26359
Title: Застосування препарату Гліатилін при консервативній фармакотерапії тяжкої черепно-мозкової травми з контузійним ураженням речовини головного мозку
Authors: П'ятикоп, Володимир Олександрович
Кутовий, І.О.
Бабалян, Юрій Олександрович
Стогній, А.В.
Котляревський, Ю.О.
Пшеничний, А.О.
Issue Date: 2015
Citation: Застосування препарату Гліатилін при консервативній фармакотерапії тяжкої черепно-мозкової травми з контузійним ураженням речовини головного мозку / В. О. П’ятикоп, І. О. Кутовий, Ю. О. Бабалян, А. В. Стогній, Ю. О. Котляревський, А. О. Пшеничний // Медицина неотложных состояний. – 2015. – № 1. – С. 60–63.
Abstract: Наведені дані дослідження ефективності препарату Гліатилін (холіну альфосцерат) у терапії гострого періоду черепно-мозкової травми (ЧМТ), забою головного мозку тяжкого ступеня з порушенням свідомості у випадку, коли оперативне втручання не показано, але є верифіковані контузійні вогнища з порушенням свідомості. У дослідження були включені 40 пацієнтів (28 чоловіків і 12 жінок) віком від 21 до 63 років (середній вік — 42 роки) із ЧМТ тяжкого ступеня. Пацієнти були розділені на 2 групи по 20 осіб (по 14 чоловіків та 6 жінок) за призначеною терапією. I група отримувала стандартизовану метаболічну, протинабрякову, антибіотикотерапію та ноотропну терапію. II група — таку ж терапію, доповнену Гліатиліном у дозі 1000 мг/добу внутрішньовенно краплинно. На тлі проведеної фармакотерапії в динаміці відстежувалася її ефективність протягом усього курсу (14 діб) за шкалою коми Глазго, за даними епідурального сенсора внутрішньочерепного тиску та за даними спіральної комп’ютерної томограми головного мозку.
URI: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/26359
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра нейрохірургії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Medns_2015_1_11.pdf331,95 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.