Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/25824
Назва: Ресоціалізація хворих на шизофренію: міжнародний досвід
Автори: Овчаренко, М.О.
Радченко, Т.М.
Теми: ресоціалізація
шизофренія
реабілітація
соціалізація
хвороби шизофренічного спектру
медико-психологічний супровід
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Овчаренко М. О. Ресоціалізація хворих на шизофренію: міжнародний досвід / М. О. Овчаренко, Т. М. Радченко // Spirit time. – 2020. – № 1 (25). – С. 30–34.
Короткий огляд (реферат): Анотація. Дана робота входить у низку публікацій присвячених аналізу світових програм ресоціалізації хворих на шизофренію. Звернуто увагу читачів на досвід інших країн щодо лікування, реабілітації, ресоціалізації та реінтеграції психічно хворих осіб, підкреслюють необхідність впровадження комплексного підходу до надання медико-психологічної допомоги особам із розладами шизофренічного спектру. В роботі зауважено цінність використання та впровадження інтерактивних технологій, використання спеціалізованих програм та додатків для електронних девайсів, які спрямовані на контроль за психічним станом хворим, на організацію он-лайн підтримки хворих на шизофренію. Комплексний підхід при підтримці держави та залученні благодійних організацій надасть можливість змінити стан психічного здоров’я в державі, зменшити рівень інвалідізації населення від психічних захворюваннях, сприятиме зменшенню соціального розшарування і соціальної вразливості окремих соціальних груп населення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/25824
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра психіатрії, наркології, медичної психології та соціальної роботи

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
spirit-time №25-сторінки-1-3,31-36.pdf5,43 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.