Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/24127
Title: Явище емпатії як спосіб адаптації та взаємодії в соціальній сфері
Authors: Ковальов, М.М.
Чеботенко, О.Р.
Keywords: емпатія
рівень емпатичних здібностей
адаптація
студенти-медики
Issue Date: 15-May-2019
Citation: Ковальов М. М. Явище емпатії як спосіб адаптації та взаємодії в соціальній сфері / М. М. Ковальов, О. Р. Чеботенко // World science. – 2019. – Special education : VI Ukrainian Scientific Conference of Students and Young Scientists in Physiology «Physiology to Medicine, Pharmacy and Pedagogics: Actual Problems and Modern Advancements», Warsaw, Poland, May 15–16, 2019. – P. 70–73.
Abstract: Результати, отримані в ході дослідження для виявлення емпатичних здібностей, можна трактувати як особливість студентів-медиків, яка була сформована під час здобуття професійної освіти. Отримані дані свідчили, що в основному студенти перебували на рівні верхніх меж норми, а інколи й перевищували їх. Це може свідчити про гарні можливості адаптації і взаємодії з навколишнім середовищем, становлення в суспільстві своєї особистості і про високий рівень пристосовності до змін навколишнього середовища. Виявлена висока ймовірність негативних наслідків: загострення емоційного відгуку, перенапруження психоемоційного стану, підвищена активність, швидке системне виснаження, можливість виникнення труднощів у механізмі адаптації та сприйняття навколишнього середовища, зниженої стресостійкості, психоемоційне вигоряння, патоневрологічні стани. Можна зробити висновок, що емпатія – це складний багатофункціональний і багатокомпонентний психофізіологічний механізм, незамінний в людській взаємодії і адаптації організму до змін навколишнього середовища, який передбачає усвідомлення емоційного фізіологічного стану не тільки свого, але й інших індивідів. Вона є одним із регуляторних факторів внутрішнього середовища нашого організму, порушення якого може обумовлювати різні психоневрологічні відхилення.
Description: І у заключення можна сказати, що емпатія – це складний багатофункціональний і багатокомпонентний фізіологічний механізм, незамінний в людській взаємодії і адаптації організму до змін навколишнього середовища, який передбачає усвідомлення емоційного фізіологічного стану не тільки свого, але й інших індивідів. Вона є одним із регуляторних факторів внутрішнього середовища нашого організму, порушення якого може обумовлювати різні психоневрологічні відхилення.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/24127
Appears in Collections:Наукові роботи молодих вчених. Кафедра фізіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
WORLD SCIENCE_Ковалев.pdf734,22 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.