Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/23784
Title: Особливості змін лабораторних показників у реципієнтів ниркового трансплантату в ранньому посттрансплатаційному періоді
Authors: Колупаєва, Людмила Сергіївна
Андон'єва, Ніна Михайлівна
Поляков, Микола Миколайович
Желєзнікова, Марина Олександрівна
Keywords: хронічна хвороба нирок (ХХН)
трансплантація нирки (ТН)
лабораторна діагностика
Issue Date: 30-May-2019
Citation: Особливості змін лабораторних показників у реципієнтів ниркового трансплантату в ранньому посттрансплатаційному періоді / Л. С. Колупаєва, Н. М. Андоньєва, М. М. Поляков, М. О. Желєзнікова // Урологія, андрологія, нефрологія – досягнення, проблеми, шляхи вирішення : матеріали науково-практичної конференції, Харків, 30–31 травня 2019 року / під ред. В. М. Лісового, І. М. Антоняна [та ін.]. – Харків, 2019. – С. 120–121.
Abstract: На сьогоднішній день трансплантація нирки є оптимальним методом замісної ниркової терапії, який значно збільшує тривалість і якість життя пацієнтів. Основними факторами, що впливають на результати трансплантації, є не тільки правильність імунологічного підбору пари донор-реципієнт, але й тактика ведення пацієнта з пересадженою ниркою в ранньому посттрансплантаційному періоді. В цей час важливе значення має правильно складена програма лабораторного моніторингу, що включає своєчасну і повну оцінку гематологічних і біохімічних показників крові, а також фізико-хімічних властивостей і мікроскопічних характеристик сечі, які дозволяють відслідковувати функціональні зміни трансплантата, а також діагностувати ранні ознаки кризу відторгнення.
URI: https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/23784
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра урології, нефрології та андрології імені професора А.Г. Подрєза

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Колупаева Л.С. тезисы — копия.docx17,55 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.