Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/22208
Назва: Актуальні питання застосування синтетичного інгібітора матричних металопротеїназ за опікових ран
Автори: Александрова, Аліна Вячеславівна
Єрмоленко, Т.І.
Теми: опікова рана
синтетичний інгібітор матричних металопротеїназ
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Александрова А. В. Актуальні питання застосування синтетичного інгібітора матричних металопротеїназ за опікових ран : монографія / А. В. Александрова, Т. І. Єрмоленко ; Міністерство освіти та науки України, Харківський національний медичний університет. – Харків : Планета-Принт, 2018. – 147 с.
Короткий огляд (реферат): У монографії викладено результати власних експериментальних досліджень авторів у зіставленні з даними наукової літератури в аспекті фармакодинаміки синтетичного інгібітора матричних металопротеїназ за опікових ран. Оцінено та виявлено позитивний вплив на показники загальної протеолітичної активності, цитокінового профілю, системи оксиду азоту, стану процесів перекисного окислення ліпідів та антиоксидантної системи у вогнищі опікової рани; виявлено позитивні зміни у морфологічній характеристиці опікової рани та динаміці місцевих проявів під час лікування. Монографія присвячена актуальній проблемі медицини, зокрема, комбустіології – пошуку нових підходів у лікуванні термічних опіків та застосуванню препаратів із впливом на різні механізми загоювання опікових ран, а саме пригніченню надлишкової активності матричних металопротеїназ. Отримані дані можуть бути застосовані у подальших дослідженнях та використані у комплексному підході до лікування термічних опіків.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.knmu.edu.ua/handle/123456789/22208
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фармакології та медичної рецептури

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Монография_Александрова 5.doc4,29 MBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.